Olika ostbågar jämförs

ostbågar jämförs, storlek klassiker och smak

När ostbågar jämförs

Tre olika tillverkare av ostbågar med tre olika varianter av ostbågar jämförs.

  1. Frit Ravich (Spanien)
  2. OLW (Sverige)
  3. Estrella (Sverige)

Frit ravich

Frit ravich med sina spanska ostbågar är större än sina svenska motsvarigheter i denna jämförelse. Frit ravich’s ostbågar har en tydlig smak av cheddar, men, det finns ostbågar med en mer tilltalande cheddarsmak på svenska marknaden. I denna jämförelse är det storleken som Frit ravich’s ostbågar får cred för, med ostbågar som är 2-3 gånger större än konkurrenterna. Själva ostbågarna är spröda och smakrika. Det tog en stund att vänja sig och hitta smaken. Dessa ostbågar från Frit ravich är godkända.

3 ostbågar av 5 möjliga. Betyget baseras på att smaken trots allt inte riktigt kunde mäta sig med OLW och ESTRELLA. Sprödhet och storlek får Frit ravich betyg för.

OLW

OLW’s original cheez doodles behöver troligtvis ingen närmare presentation. En klassiker bland snacksen som alltid kommer att ligga på en topplacering med sin underbara smak. Inte störst men en av de godaste.

5 ostbågar av 5 möjliga. En smak och sprödhet som man inte tröttnar på. Det är och förblir en klassiker.

Estrella

Estrellas cheddar holiday ostbågar var ett uppskattat tillskott bland urvalet av ostbågar. Jag uppskattar personligen variation och Estrella har lyckats flera gånger med smaksättning av sina ostbågar. Cheddar holiday ostbågarna är mycket smakrika och spröda och passar bra som ersättare för chillinötter till ölen en fredagkväll. Smaken kan upplevas som lite kryddig , men dock inte stark.

Cheddar holiday får 5 av 5 ostbågar. Smaken och sprödheten är lyckade. Något luftigare än OLW’s men smaken är unik bland ostbågar i Sverige.

 

När ostbågar jämförs är det svårt att inte ge full pott till alla. Jag rekommenderar att prova alla dessa 3 olika varianter med sina egna karaktärer. Betygsättningen är helt och hållet baserat på personlig smak och upplevelse.