Fossilt ostbågsfynd

Fossilt ostbågsfynd

Nytt fynd chockerar världen

Ett fossilt ostbågsfynd daterat till 8-9 miljoner år gammalt förbryllar forskarvärlden. Det här ska inte vara möjligt enligt dagens kunskaper om människan säger quesilada leche representant för forskarlaget i Sydafrika som gjorde upptäckten den 3 januari 2016.

Det som förbryllar är framför allt spår av ost i denna närmast oberörda och mest välbevarade fossil man någonsin har hittat. Att fossilet har formen av en ostbåge gör detta fynd mer intressant vilket kan betyda att ostbågar kan komma att bli den äldsta kända maten skapad av människan själv som vi känner till. Det här är en revolutionerande upptäckt och nu samlas forskare från hela världen i Sydafrika för att diskutera människans historia och huruvida denna nya fakta ska spridas vidare och erkännas.

Det är international institute of queso som har bekostat projektet som egentligen var menat för att studera ett nyupptäckt grottsystem i Sydafrika. Institutets styrelse vill inte kommentera fyndet men säger sig givetvis vara eld och lågor att få vara en del av människans och ostbågarnas historia.

På frågan vad som ska hända härnäst svarar quesilada att de olika forskarlagen ska utforska närområdet och hoppas på bland annat fynd kring hur osttillverkningen har gått till och andra efterlämningar som kan avslöja mer om ”människorna” som har varit bosatta i området vid tidpunkten för 8-9 miljoner år sedan. Och självklart ska vi fira med ostbågar.